fredag 30 januari 2009

I´m in flames...

...med lite modifikation...eller? Nja, ni kommer att få se den 10 mars...blev lite väntan iallafall...!
___________
Har köpt ett nytt köksbord från Blocket. Det ska hämtas i morgon, och målningen måste ske direkt eftersom vi har kalas på måndag. Lille F fyller 13...lille å lille...ja, ja i vilket fall så måste bordet bli klart tills dess annars har vi ingenstans att sitta å fika! Tror att det kommer att bli bra, och med dubbla iläggskivor för trehunda pix så känns det ju ännu bättre :-)
___________
Ha en mysig fredag. Nu ska jag jobba lite, tror att det kommer ännu mer leveranser idag...kanske nåt trevligt danskt!!! Mmmm...
Må så gott!

måndag 26 januari 2009

Potential!

Är det nån som har dryga FYRAKOMMANIOMILJONER, bara liggandes så där? Jag tar tacksamt emot dessa, och lovar att förvalta dem väl! Så himla fint hus, med massor av potential. Snacka om att idéerna bara ploppar för fullt :-) Nu har ju inte jag såna pengar att röra mig med (även om jag tror det ibland) så jag får väl nöja mig med det jag har...och drömma vidare såklart!
___________
Ha en trevlig måndagskväll!
___________
Bilden är från Hemnet

lördag 24 januari 2009

Ibland har man så mycket man skulle kunna skriva om, som man inte kan skriva om. Eller kan, det kan man väl, men när man skriver sånt som andra kan läsa är risken stor att det blir missförstånd. Andra kanske inte tolkar som jag. Det kan vara svårt att få fram det på ett bra sätt. Jag vill att det ska bli bra. Det är kul, och det har blivit en del av mig att få skriva, vilket jag inte trodde när jag började med bloggandet. Det är inte mycket, och jag är inget proffs på nåt sätt, men det är ett sätt för mig att rensa "på loftet". Jag har min blogg som en slags dagbok. Skillnaden är väl att skrivandet kanske inte blir lika personligt eller hemligt, som med en dagbok... men jag känner att det är nåt som lättar, därinne. Varje gång jag knattrar med mina tangenter så är det jag som väljer vad som ska skrivas, och hur det ska skrivas. Är det inte riktigt bra så ändrar jag. Jag gör ett antal val innan jag publicerar ett inlägg på trerumochkök. Jag har liksom flera chanser före det ska "ut" till allmän beskådan. Tänk då hur det är med pratet. Vissa konversationer bara flyter på. Vissa stockar sig. Men ibland kommer det ut, inget speciellt för dig, men helt fel för den tilltalade. Välj dina ord! var det nån klok som sa, och det är just valen det handlar om. Alla gör vi val hela tiden. Stora och små. Svåra och enkla. Mina val genom åren har gjort mig till den jag är. Jag får stå för mina val, och det gör jag. Därför gör det mig ont när andra inte kan ta till sig av mitt val. Man hör, men man lyssnar inte för så ska det inte vara. Man respekterar inte. Säger att jag har fel. Säger att så är det inte. Säger att jag är si och jag är så. Den som säger så har såklart helt rätt...i sin värld. Men varför kan inte jag få ha min värld som jag vill, med mina val? Alla är vi olika, och alla kontrar sina känslor och tankar kring detta på olika sätt. Vissa har man mycket gemensamt med, andra inte. Så är det bara. Det enda jag vill är...respektera, du behöver inte acceptera men respektera är du snäll. Det är nåt jag har lärt mig av mina val!
_________
Nu har jag varit tillräckligt allvarlig,
men så ser livet ut, och jag går vidare.
Ha en fortsatt bra helg!
_________
Må så gott!

måndag 19 januari 2009

Jag har träffat en blogg-kändis!

Formexmässan kom, och gick, och det var så roligt. Inte lika mycket med nyheter som på höstmässan -08, men det är ju förståeligt med tanke på att det känns som att jag besökte den för ett par veckor sedan, tiden går verkligen för fort! Kanske kan det även bero på alla kriser som råder lite överallt? Tur att inspiration är gratis, det fick jag en hel del av...tillslut blev man nästan yr av alla lampor, dukar, krukor, tallrikar, förvaringar, ljus...och kort! Ja, just det: kort! Jag besökte nämligen Lina som har Lina Gardelid Art. Beställde ju en bild av henne innan jul, och har verkligen fastnat för hennes alster. Så jätteduktig på att teckna, och påhittig! Himla skoj att träffa en bloggare (som man inte känner sedan tidigare) lite hastigt och lustigt men det kanske blir fler gånger, vem vet? Mycket roligt var det iallafall!
______________
Och även 80-talsfesten flöt förbi..."flöt" är verkligen det mest passande ordet. Men det är bara att ladda inför nästa partaj...på lördag...oj, oj...hur ska detta sluta :-)
______________
Och så har jag fått award(er) igen! Snälla Bloggullet och Tussegumman tyckte båda att jag var värd det. Tack snälla ni!
Och så var det tatueringen: den håller fortfarande på att finjusteras, men snart så. Den kommer att göras här, på hemmaplan. Det andra alternativet var att stå på väntelista hur länge som helst, och sååå länge kan jag inte vänta :-)
______________
Och tillsist påminner jag er alla som läser, och skriver kommentarer, att utan er vore detta inte skoj! Tack!
_____________
Må så gott!

tisdag 13 januari 2009

Drrrrrrrrrrrrrrr!

När jag var sjutton bestämdes det (mellan vännen och mig) att nu skulle "partybrudarna" vara värst i sällskapet. Vi skulle slå till på nåt så stort att ingen annan skulle våga haka på. Vi skulle helt enkelt bli tuffast. Ja, så var det...tuffast! Sagt och gjort vi stack iväg, och kom tillbaka, häftigare och stoltare än någonsin. Det var verkligen "bara vi" som gjort det! Vad mor hade att säga om saken hade liksom ingen betydelse, men faktum var att hon inte sa mer än skyll dig själv! Och far, han sa inget! Vet inte om dom gett upp redan innan det hela kom på tal, men jag ska ärligt erkänna att jag är lite förvånad än idag att ingen gick i taket. I vilket fall så har jag inte ångrat mig en endaste gång. Jag har t o m gjort om det två gånger till, och nu ska det ske igen. Tatueringsdags! Dubbelt så gammal men fortfarande lika sprallig som en sjuttonåring, som för första gången ska iväg och tatuera sig...just precis så...faktiskt! Hoppas det håller i sig genom livet (mina spralliga moments) fast nästa gång det är dubbelt (sjuttio bast) så tror jag inte att jag ska tatuera mig...då får det bli en piercing istället, man måste ju uppgradera sig lite! Då kanske det iallafall är nån själ som kan förbarma sig och tycka att jag är tuff?
_______________
Må så gott!
_______________
Den på bilden är bestämd av sonen. Han ska ha en likadan när han blir stor, så det syns att vi är ihop...som han sa när han var treochetthalvt år! :-) Undrar om det gäller fortfarande?

söndag 11 januari 2009

Festerna avlöser varann!

Det vankas 80-talsfest till helgen, och då är det naturligtvis ett genomgående tema på 80-talet. Trodde i min enfald att jag gjort det lätt för mig, och lagt alla utklädningskläder på ett och samma ställe...not! Har letat i alla skrymslen och förråd, och tillsist garderoben. Så när jag låg där och fullkomligt vände uppochner på det allt (vet att kläderna ska finnas någonstans, ju) så var det nåt till vänster som fångade min uppmärksamhet...en kork! Hur kan det komma sig att jag har en champagnekork i sovrummet! Ha ha! Tror att jag måste börja städa oftare, och partaja mer sällan...eller kanske är det bättre tvärtom? Tål att tänka på!
______________
Ha en underbara söndag! Själv så fortsätter jag leta efter spetskjolar, spetshandskar, benvärmare och enorma axelvaddar...ska det vara 80-tal, så ska det!

lördag 10 januari 2009

Det gör ont när knoppar brister...

...men nu är julen över, och då åker granen ut oavsett antal skott som avfyrats. Har dock aldrig varit med om att granen hinner "blomma" innan den slängs åter till naturen. Måste nog tyda på att han haft ett par bra veckor hos oss :-)
______________
Nya tag, och nya idéer: till veckan väntar Formex (inredningsmässa i jätteformat). Ett ord: spännande!
______________
Ha en trevlig lördagskväll!

onsdag 7 januari 2009

Pokerface!

Alla ni som spelar Poker och "freerollar" och "ålar-in" på nätet, och på diverse gröna dukar hemma vid köksbordet...jag finns på dansgolvet å gör det samma...fast på ett lite annat sätt!
Feel the move!
Tror att det är det lilla tunga i bakgrunden, som får mig att gå igång. Och visst är det lite Boney M över det hela? *fniss* Blir tillochmed sugen på att börja städa...tur att det börjar bli sent, och strax dags för sängen, annars vetetusan :-) Måste laga stereon, här ska poppas! Och: jag vet vad texten syftar till, å inte bryr jag mig heller...oops! :-) Såå bra är den!
____________
Ha en förträffligt fortsatt bra ti..mån..nej, onsdagskväll!

måndag 5 januari 2009

O´boy vilket vackert väder!

Ska det vara vinter ska det vara precis så här. Lagom med snö, minusgrader och strålande sol. Hörde att det ska vara istappar i näsan för att det ska vara riktig/äkta vinter...jag tycker det är mer än lagom när det klibbar i näsan, som det gör nu när termometern visar runt minus tio-minus femton :-) Jag njuter i fulla drag, men ska vara ärlig och säga: KOM VÅR Å SOMMAR!!! Fast inte ännu, men snart...:-)
______________
Ha en underbar måndagskväll...eller vilken dag i ordningen det nu är...blir lite virrig!
______________
Bilden är tagen med min nya mobil...nu har jag alltså alla chanser i världen att ta bra bilder! *ler*

fredag 2 januari 2009

Välkommen 2009!

Så blev det då slut på -08! Hoppas att -09 tänker vara snäppet bättre, det vill säga roligare, varmare, påhittigare, galnare...ja, allt det där som -08 inte riktigt kom upp till. Jag siktar på ett superduper år :-) Bäst att vara allert för precis där bortom horizonten kommer superduper-året galopperande, i en rasande fart. Måtte dock inte -09 gå lika snabbt som -08! Nog för att jag gillar snabba bilar, men för den skull inte snabba år!Kan nån dra i bromsen!!!
:-)
______
Ha en fortsatt bra början på -09!