fredag 27 februari 2009

Dags igen!

Japp, nu var det dags igen. Eller igen, och igen. Det är ju faktiskt ettochetthalvt år sedan sist. Jag har helt enkelt tröttnat. Eller det har jag inte heller. Jag vill ha nåt nytt. Enkelt. Bearbeta någon form av rastlöshet. Andra kan hålla sig till ett och samma hur länge som helst. Jag kan det inte. Tror att jag kanske har brist på nåt? Undrar vad det kan vara? Under tiden som jag funderar så pausar jag från bloggen...det kommer liksom inte att funka. Alla sladdar kommer nämligen inte att sitta där de borde sitta. Men jag kommer att återkomma så fort det bara går...när
sovrums-hall-walkincloset-kontoret-bytet
är klart. När väggarna är målade. När möblerna har intagit sina yppersta positioner, och jag bara njuter av det färdiga resultatet, då ska det bloggas igen! Ha tålamod...känner mig själv och tror inte att jag kommer ha det :-)
_____________
Må så gott så länge!
P.S Bilden av Lina Gardelid har kommit på plats...
men den kommer snart att få en ny D.S
____________
Tack till alla som ville vara med och tävla! Så skoj när nya hittar hem till en annans lilla blogg. Kanske blir det fler tävlingar.
Bättre lycka nästa gång :-)

Vinnaren är...

...Åsa!
Grattis, grattis!
Maila mig så kommer vinsten på posten!

måndag 23 februari 2009

1 år och tävling!

Ett helt år har passerat i bloggvärlden. Mycket intressant, och mycket roligt. Har träffat en hel del nya människor, eller träffat och träffat men ni förstår vad som menas. Som jag tidigare skrivit så har jag min blogg för att rensa huvudet, bolla tankar med andra, och självklart för att inredningsintresset ska få sin dos. Förhoppningsvis är det väl någon som dragit på smilbanden på köpet också:-) Men det som självklart är roligast för mig, är alla kommentarer som ni lämnar, tack! Utan er skulle jag ju inte min blogg vara just min blogg! Stor kram till er alla!
___________
Eftersom det är ett år sedan trerumochkök drog igång, så ska det naturligtvis firas med en liten tävling.
Enkla regler:
Kommentera i detta inlägg. Lägg en länk till mig hos dig. Har du ingen blogg, maila en vän som även den får reda på tävlingen.
Och det du kan vinna är detta:

Ett litet salt och pepparkar.

Och ett halsband med glashänge från PÄRLA

___________

Lycka till, och må så gott! Tävlingen håller på t o m 26/2, torsdag denna vecka alltså!

söndag 22 februari 2009

Varför...

...bor man inte i Jämtland? Kolla utgångspriset...
450 000:-
...sanslöst för en pärla som denna! Och självklart är jag en sån, som tror att livet kommer att vara fullkomligt med ett sånt hus :-) Ja, ja det är bara att fortsätta drömma, en vacker dag så kanske, kanske.....
(Sorry för bildkvalitén, men fin var den i Gods & Gårdar)
____________
I morgon är det ett år sedan jag drog igång min blogg. Det ska vi fira! Många andra firar sina bloggar med tävlingar och diverse utlottningar, och jag tänker inte vara sämre. Glöm inte att kika in hit under morgondagen...en liten utlottning kanske kan dyka upp :-)
____________
Ha en fortsatt trevlig söndag trots snöyran
(fast lite mysigt är det, men bara lite :-)

fredag 20 februari 2009

Utmaning!

Det cirkulerar utmaningar både hit och dit i bloggvärlden. Det gäller både den "fjärde bilden i fjärde mappen" och den "sjätte bilden i sjätte mappen". Jag har antagit den sjätte bilden i den sjätte mappen. Detta eftersom "den fjärde mappen", och den "fjärde bilden" hos mig var på en person som förmodligen inte vill vara med på min blogg...ingens blogg skulle jag vilja påstå, eller jag vet inte...men iallafall...så...Utmaningen gäller alltså att man ska ta den sjätte bilden, i den sjätte mappen och publicera den på sin blogg. Här kommer då min utmaning: Jag själv under semester-pressar-tiden-tjugohundraåtta...
*sommar och sol kommer snart, kommer snart*
Kan inte säga annat än att jag längtar, och längtar...och hoppas att
tjugohundratio-års-mappbild
kommer att vara lika solbränd!
___________
Må så gott, och så skickar jag vidare utmaningen
till de som vill anta :-)

onsdag 18 februari 2009

Tack!

Har ju glömt att tala om att jag har fått ännu en award.
Fick den av gulliga Kalkstenssommar, citat:
Jag vill såklart skicka den här vidare
och det gör jag till: min roliga nätkompis med
Jag tackar, och skickar den tillbaka, och vidare till:
Finns naturligtvis många fler som förtjänar denna,
men ni har förgyllt min värld lite extra den sista tiden,
så varsågoda!
___________
Ha en fortsatt bra onsdagskväll. Och glöm inte att hålla tummarna för mig i morgon...bilprovningen var det ju!

tisdag 17 februari 2009

Komplettsnygg!

Jag får ganska ofta frågan -är det inte himla svårt att jobba i en sån här butik, vill man inte ta med sig alldeles för mycket saker hem? Mitt svar blir då lika ofta -nej, jag skulle nog tröttna på dem ganska snabbt om det vore så. Men så ibland måste (bara måste) vissa prylar få följa med. De som jag helt enkelt inte kan se mig mätt på...som denna ostkupol i gjutjärn, så enkel och så jädra snygg! Tror inte att man kan ha den till ost, det är nog inte riktigt hälsosamt. Inte för att det spelar någon roll, jag ska bara ha den för att den är så himalens snygg *ler* Nu ska jag bara på loppisjakt efter ett passande tennfat att ställa den på så kommer den att bli "komplettsnygg" :-)
Ha! Nytt ord till bloggvärlden
Komplettsnygg;
två olika, egentligen inte menade för varann, ihopsatta ting = komplettsnygg!
As simple as that!
___________
Må så gott!

söndag 15 februari 2009

Jag känner livet i mig!

Gud va det är härligt med sol! Det spritter i hela mig! Det är på väg tillbaka, livet alltså. Känns som att det har varit lite frånvarande under några månader, men i helgen kändes det faktiskt på riktigt att det kommer att komma tillbaka...ska bara vänta lite, lite...
____________
Sportlov väntar till veckan. Ja, för er som pluggar eller har möjlighet till semester. Jag jobbar. Ska jag se positivt på det så har ju jag bättre odds att inte bryta mig. Alltid någe :-)
____________
Ha en mysig söndagskväll. Här väntar film :-)

fredag 13 februari 2009

Hallååååå!!!

Jag kan bara hoppas att detta är ett stort, och mycket dåligt skämt! Va fan...rent ut sagt! Som de vise brukar säga mycket ska man höra innan öronen trillar av...men mina har nog tillochmed trillat av och ruttnat i ren förskräckelse...fnys...eller...enough is enough...eller...hua! Är jag känslig (eller kalla det vad du vill), eller? Jag hittar inga bra ord, men är det någon som har ett par riktigt bra, som kan hjälpa mig att ens komma nära att kunna tycka att detta är vettigt på minsta lilla microvis...skriv gärna i mina kommentarer...ingen blir gladare än jag!
Tur att jag haft en trevlig fredagskväll i ett par glada vänners lag, annars hade jag nog fått skapliga mardrömmarna inatt!
Vider!!!
________
Sov så gott!

torsdag 12 februari 2009

Lite blandat!

Har precis gjort klart veckostädningen, och insett att inköp av ett nytt munstycke till dammsugaren är på sin plats. Visst kan jag fortätta att ha det gamla, men det blir liksom lite jobbigt att jaga ikapp det varje gång som det projektilar sig iväg över golvet. Ännu en tråkig utgift, men det är sånt man har när man är vuxen, det tycker jag är lite synd! Hoppas det inte blir någon mer på ett tag, jag ska nämligen till bilprovningen nästa vecka
*ta i trä, ta i trä*
Har även fått lite vårkänslor. Ser ni, jag har minsann köpt en liten rosa-lila ranukel, och ett ljusrosa ljus, inte illa för en som normalt endast använder sig av svart eller vitt! Det går framåt :-)
Fast för säkerhetens skull så tog jag en vit också, jag känner ju mig själv, hmm! I vilket fall så snacka om vårkänslor...och så ser det ut så här utanför fönstret. Tror att jag får vänta några veckor till på snödroppar, fräknar och jorddoft!
Ha en fortsatt trevlig tordsdagskväll i väntan på helgen!

måndag 9 februari 2009

Fick lite långtråkigt...

...så jag köpte mig ett skrivbord! Såg bordet på en lokal försäljningssight på nätet redan i lördags, men då gick det inte att komma fram på telefonen. Ringde ett par gånger, svor lite och glömde sedan bort det. Så satt jag på jobbet idag, och det var väääldigt lugnt. Så lugnt att jag var tvungen att surfa lite. For på där bland några favoritbloggar. Fick helt plötsligt se att någon hade fixat till ett skrivbord. Ett likadant som jag försökt att ringa på! Det måste vara ett tecken. Jag ska ha det bordet i min ägo, sa jag till mig själv. Slängde mig på telefonen igen, det fanns kvar! Kommer så fort jag kan, skrek jag. Så hem å in med matkassar. Jaga på sonen, som var lagom trött efter skola och skridskoåkning.
L: Nu ska det grävas fram en bil, och jag behöver bärhjälp...
har köpt ett bord...igen!
F: Igen?
L: Ja!
F: Vart ska ru ställa dä rå?
L: Det vet jag inte, men är det ett fynd så är det, bara 100:-
F: Du är inte klok!
L: Nej, det är möjligt, men man måste tänka framåt...
det får plats i förrådet om inte annat.
F: Du är inte klok!
L: Sluta tjata, jag har inte ätit kvällsmat ännu!
(mamma blir lite, lite fräsig när magen är tom)
Så for vi. I en ihopsnöad bil. På en ganska så oplogad väg. Vi hittade rätt. Bordet fick inte plats i den ihopsnöade bilen. Gissa vem som svor. Vi körde hem i en öppen bil. Nu har jag mitt skrivbord...i förrådet...för det får inte plats någon annanstans...men jävlar vilket fynd det är...nån gång...iallafall...med Laptop...och nya handtag...å i en annan färg...man måste se framåt!
_______
Må så gott!
_______
Bild: brukadesign.se

söndag 8 februari 2009

Jag vet att du har det bättre nu.
Vi ses någon gång...hoppas jag!
Kära Farmor sov så gott!
___
Din lilla Karolina

fredag 6 februari 2009

Swap-tips!

Som bekant så är jag ju med i en swap, Vita Gåvor. Vi skickar och byter presenter med varann fyra gånger per år. Allt ska gå i den milda färgskalan, och vi har olika teman varje gång. Denna gången är det kök som gäller. Därför så har Helena kommit på ett smart sätt som gör att man kan hjälpa sin hemlige paketskickare på traven. Man ska svara på följande frågor, och lägga ut på bloggen. Här kommer mina svar så!
1. Vilken färg har du i ditt kök?
Vitt och svart.
2. Beskriv ditt kök
Ganska vanligt rakt. Köksbord, kökssoffa och en gammal buffé.
3. Beskriv ditt drömkök
Stort vitt med svarta bänkskivor. Lite lantligt, lite industriellt. Stor köksö som man kan sitta vid. Och så en sån där fin och svindyr kaffemaskin, samt en lika fin och dyr vispmaskin!
4. Vad är din favoritaktivitet att göra i köket?
Äta och dricka gott med vänner :-)
5. Nämn nåt du saknar i ditt kök
Vitt trägolv.
6. Bakar du och lagar mat mycket?
Varje dag lagas det mat, bakas görs det inte lika ofta. Överlåter det till min duktiga mamma.
7. Vad tycker du inte om i ditt kök/vad skulle du vilja ändra?
Hela och fina luckor. Sen skulle jag vilja ha kantlister runt parketten så jag slapp pilla så varje gång jag ska städa!
8. Vad älskar du med ditt kök?
Att det är stort, och har dubbla stora fönster.
9. Värsta köksaktivitet?
Diskning.
10. Kaffe eller tea?
Frukost vardag=tea. Frukost helg=kaffe.
11. Choklad eller vanilj?
Choklad.
12. Laga mat eller äta?
Både och.
13. Matsal eller köksbord?
Både och...helst!
*****
Hoppas att jag har varit till någon liten hjälp!
_______
Ha en fortsatt trevlig fredag!

torsdag 5 februari 2009

Äntligen helg...

...snart! Ska bli så skönt att vara ledig i helgen. Har känt mig lite "nere", eller trött och lite grinig är nog en bättre beskrivning. Hoppas att lördagens heldag med ett av "flickgängen" ska få rätsida på det hela. Det väntar lunch, shopping, relax med bad & bar, middag och tillsist utgång på lokal. En heldag att njuta helt enkelt. Och det ska jag försöka göra, till max!
Ni andra (som inte ska med) ha en alldeles underbar helg på ert eget max-njutande-sätt!
______________
Må så gott!

onsdag 4 februari 2009

Då provar vi idag istället!

Här kommer bilderna på bordet; före, under och efter!
Skönt att det är klart. Det har ju förmågan att bli så himla rörigt när man håller på och fixar. Den uppmärksamme noterar även att skafferidörren har kommit tillbaka på sin ordinare plats. Tyckte att det behövdes ett extra lugn i köket, har tröttnat på röriga byttor hit och dit. Nu får det vara lite striktare ett tag, men man vet ju aldrig när det kan ändras igen...:-) Skulle även vilja att golvet slutade att vara ett parkettgolv på väg mot den lite lätt apelsinfärgade tonen...blä! Men bor man i hyreslägenhet så gör man, tyvärr. Det får väl gå, men vore det mitt eget skulle det inte vara speciellt länge :-)
____________
Ha en fortsatt bra onsdag!

tisdag 3 februari 2009

Före, under o efter!

INGA BILDER IDAG, FEL På BLOGGER!
TRÖTTSAMT!!
LÄGGER UT SÅ FORT DET FUNKAR!
Då var det klart, och det blev ett vitt bord tillslut. Eftersom det var betsat (och lackat) i mörk brun från början var jag inne på att göra skivan svart, men ångrade mig. Jag vet ju hur underbart dammiga mina andra svarta möbler blir, så det får bli nån gång när jag inte har köket åt söder!
Lite tur att hitta ett bord med samma form och antal iläggskivor, som jag hade innan. Det är bara lite mer rusikt än det gamla. Nu måste jag bara införskaffa extrastolar. Vi fick fika nämligen fika i omgångar på F:s kalas, som för övrigt flöt på bra. F var mer än nöjd med sin första tonårsdag :-)
________
I övrigt har jag ett par nya projekt på gång. Självklart kommer det att dokumenteras här på bloggen. Det ena kan dock ta lite tid...men jag kan skvallra om att de båda innhåller plåt?!?! Början till idéerna kommer faktiskt från en av er, nämligen Jossan som har In my house...tack på förhand (fast det vet du redan :-) Hoppas och tror att det kommer att bli så häftigt...tjoho!
________
Ha en fortsatt bra tisdagskväll!

söndag 1 februari 2009

Fick ju en liten kommentar om att jag var tvungen att visa 80-tals-outfiten, och här kommer den! Lite Trance Dance över det hela, eller? Hur svårt som helst att hitta nåt bra, men jag är nöjd. Och flera var mycket imponerade av (mamma sparat) mina märken, mest av händerna med texten "rör inte min kompis"...ni kommer väl ihåg! Och inte tänker jag visa min lilla näsa denna gången heller...så dä så!
____________
I övrig målar jag kösbord, måste ju bli klar tills i morgon! Kalasdags var det ju...och som det ser ut nu så ska det hinna torka, och hamna på sin rätta plats, men man vet ju aldrig! Bilder kommer så snart det går :-)
____________
Och så är ett stort grattis på sin plats. Det har nämligen kommit en liten Meja idag. Kram till hela familjen Limerose, är så glad för er skull! Och ja, jag har gråtit en skvätt! Lika bra att passa på när tillfälle ges *ler*
____________
Nu måste jag fortsätta!
Ha en fortsatt bra söndag!