onsdag 29 april 2009

Från en stjärna...

...till en annan! Har precis tittat på Roomservice. Var ju tvungen när en viss långhårig, lerduveskjutande, euro-disco-kung skulle vara med och inreda en del av en lägenhet. Visst var det lite häftigt, det kan jag hålla med om, men jag skulle personligen inte vilja ha zebrarandiga tapeter...skulle vara för att han satt upp dem då *fniss* Det jag funderar på är hur tjejen, som hade lägenheten, inte blev mer "fri-spelig" när E-Type kom fram bakom en dörr och sa att "han minsann byggt hennes nya soffa". Det var ju trots allt hennes idol! Hade det varit en annan hade nog zebratapeten fått liv och sprungit som en gazell pga det hysteriska vrål som lämnat min strupe...helt sant, jag lovar!
__________
Införskaffade en ny blomma idag. Bor man på liten ort så kan man ju "flirta" lite med blomsteraffären. Ville så gärna ha en Stjärnpelagon (efter att ha sett en på bild), och idag så kom denna lustiga pellis i min ägo. Hoppas bara att den klarar sig, har ju lite otur med levande växter, men med lite extra kärlek å näring så ska det väl ändå kunna gå :-)
__________
Må så gott!

söndag 26 april 2009

Plåtfat och scillor!

Har haft halv-vår i helgen. Såklart så var det bilåkning och inomhus som gällde under lördagen, och naturligtvis då det var som finast väder här hemma. Men vad gör man inte när den årliga "släktträffen" hägrade, och med den ett besök till Lidgården. Har skrivit om denna mysiga butik förut, och lika mysigt var det nu. Fick en alldeles för tidig "halv-jämna-års-födelsedags-present" av mormor, så jag slog till och köpte mig ett himla snyggt fat på fot. Eller hur? Nu fick även min coola ostkupa en given plats *fniss*.
I trädgården har scillorna ploppat upp. Även tulpaner och maskrosor, samt krusbärsbusken som har fått sina första små blad. Det går undan vill jag lova :-)
_________
Så till layouten. Hade velat att ha dessa två bilder bredvid varann, men jag vet inte hur man gör? Jag har sett att man kan lägga bilder två och två, inte bara under varann...nån som kan förklara hur man går till väga? Jättetacksam för svar skulle jag bli!
_________
Nu ska jag ta kvällen. Sonen har varit på innebandy-cup hela helgen, så honom har jag inte sett till. Kanske lite "mamma-mys" om jag har tur!
_________
Må så gott!

onsdag 22 april 2009

En Primus!

Har en gammal (inte till åldern) arbetskamrat som har en son, som fått namnet Primus. Coolt, tycker jag! Jag har alltid tyckt att jag hört namnet förut, men inte som ett tilltalsnamn på en person. Nu har jag fått förklaring till mitt lilla huvudbry...det är ju en lykta! Hittade den gömd under en kartong i farmor och farfars hus. Tydligen så ska det vara fotogen i den tillsammans med nån slags veke, eller "strumpa". Himla bra effekt på den ska det också vara. Jag vågar inte fixa med nån vätska, men med ett vanligt ljus i så blir den perfekt ljuskälla till sommarens ljumma kvällar utomhus...och snygg är den ju också, det ser jag som en mycket trevlig bonus!
__________
Ha en trevlig onsdagskväll!

tisdag 14 april 2009

Spillkum!

Har fått ärva lite saker efter kära farmor. Sånt som man minns, sånt som påminner mig om henne...och farfar med såklart. En spillkum t ex, kantstött och sliten, men så fin. Och Ekeby-fatet från förra inlägget. Visste inte ens att de fanns i vitt (trodde bara i grönt). Lite annat smått och gott som har fått sina platser och användningsområden, alla lika betydelsefulla...för mig! Helst av allt skulle jag vilja ha huset också, men det skulle rent praktiskt inte fungera, tyvärr. Men med underbara pardörrar, kakelugn i vitt, fönster som placerats i väggar inomhus (inte bara i nutid det är poppis tydligen) och med vedspis i köket så gör det mig lite ont att allt snart är borta...Men jag har det i hjärtat, och där finns det kvar så länge det behövs tillsammans med en massa andra bra, roliga och mysiga minnen! Tack!
_____________
Må så gott!!

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!

Nu är den här; harens-, häxornas- och kycklingarnas tid! Det är lovat fint väder, påsk-gottat är inhandlat, och man är lite extra ledig...jag njuter! Önskar er alla en
G L A D P Å S K !!
*******
Må så gott

onsdag 8 april 2009

Väntans tid är över...

...för denna gången! Nu är man märkt för resten av livet, igen :-)
Är jättenöjd!
Nu måste jag kolla hockeyn, för i kväll kan även
"F"
stå för FBKåååååå!!!!
________
Må så gott!

måndag 6 april 2009

Fjädrar!

Så var det framplockat, påskdekorationerna alltså. Klart att nåt måste man ju ha, även om påskhelgen är så kort som den är. Jag är absolut inte den som "överpyntar", men det ligger ju faktiskt lite vårkänsla i att ställa fram hönorna, tupparna och häxorna, samt fästa fjädrarna i riset. Liksom en milstolpe, och bevis på att våren faktiskt är här. Jag firar egentligen ingenting med påsk. Innebörden känner man ju till, men eftersom jag inte är troende (på nåt såklart, men vet inte vad) så är det mest lite långledigt med extra god mat, och trevligt umgänge som gäller. Och det kan ju vara värt nog så mycket, eller hur?
______________
En liten enkel utmaning, som jag inte skickar till vissa, utan hoppas på att någon hakar på med tanke på vad som komma skall.
Jag vill helt enkelt veta vad du
gillar bäst på påskbordet?!
Så fram med minnena i smaklökarna, och skriv!
______________
Må så gott!

fredag 3 april 2009

Snygg klänning :-)

Japp, nu kommer alltså ett avslöjande på hur man ser ut! Har ju varit lite feg med att visa mig själv på bild, men nu så tyckte jag att det var dags. Hittade ett lite trevligt sätt att göra det på, finns massor att välja mellan så klicka på länken
och öppna fantasilådan *fniss*.
Tror dock att jag måste läsa in mig lite mer på hur man gör,
det blev en himla liten bild *ler*
____________
Ha en helt underbar fredag i solen!

onsdag 1 april 2009

Äntligen!

Solen skiner för fullt, och det kvittras i trädtoppar hej vilt! Oj, vad jag (och säkert fler) har väntat på detta, och allt som hör våren till. Vet inte om det har varit en ovanligt lång, mörk och seg vinter, men våren är verkligen mer än välkommen :-) Har hört, och jag hoppas verkligen att de som ska kunna sitt inte tar fel, värmen och solen ska stanna hela helgen :-) Tjo ho! Grillpremiär kanske? Det bästa på allt är att klockan i detta nu är 20:19...å det är fortfarande inte mörkt...iiihhaaaaa! Det är väl vårtecken om nåt, eller? Visserligen så svär jag om någon månad, när det är ljust nästan hela dygnet, så när som på ett par timmar...men det tar jag då :-) Nu njuter jag i fulla drag av fler ljusa timmar i rad.
______________
Mysig onsdagskväll!