fredag 29 maj 2009

I dag blir jag “tant”!

Det känns nästan så, eller det gör det kanske inte heller? Lite panik med tanke på att nästa gång det är jämt så blir det “the big four o”…ho ho ho! Ja, ja det är väl bara att hänga med, jag förlitar mig helt på de som säger att livet bara blir bättre med åren :-)

Jag firar dagen med gräsklippning, tvättning, städning och strykning…men i morgon är det redigt party som hägrar. Jag och “Phoebe Buffay” firar 70-årskalas i stadens eget disco-palats! Mat, dryck och en redig dos med skratt i goda vänners lag, det är vad vi tror och hoppas på :-)

Så nu till mitt avslöjande! Eftersom vissa av er ännu inte vet vem jag är, men visat att ni är lite nyfikna här kommer; från några månader till 35 år…! Håll till godo med mina “ superfoton”…måste läsa handboken någon dag (lovar igen)…tills dess så får det duga med profilbilden från Facebook, den enda som är något litet vettig…! *ler*

Hemma 019 Facebookbild
   

Ha en bra dag, det tänker jag ha…i massor!

Kram

onsdag 27 maj 2009

Ett par små-kap...

...kom i min ägo i söndags! Besökte en butik i grannorten, och hittade ett par (igen) skålar! Tänk att det är kannor och skålar i alla dess former som är en av mina svagheter...finns ju fler svagheter naturligtvis men skriver bara om en i taget, ha ha!
Kunde ju naturligtvis inte låta bli när båda blev att kosta
under hundralappen *stort smile*
Nu kan jag baka ännu bättre...och de andra fula byttorna
åker till återvinning...nåt bra med att shoppa, eller hur?
******
Ha en trevlig onsdag!
******
Observera att det döljer sig inte mindre än 6 st prylar med pip på bilden...undra vad jag pysslade med i mitt förra liv...? *fniss*

söndag 24 maj 2009

Rufft!

Ett par snabbt tagna bilder så här vid lunch :-) Har “kommit på” att jag är nog lite svag för det lite ruffa, och hårda, i inredningsväg. Lite coolt kan jag nog tycka! Ha ha!

Det där med rysch och spets får det inte bli för mycket utav, men gärna lite blandat…så där lagom…!

Ha en trevligt söndag i solskenet!

torsdag 21 maj 2009

Tack…

…alla ni som tar er tid att skriva goa kommentarer till mina inlägg! Så himla kul att få “kredit” för det man piffar med! Och himla kul att fler och fler hittar till min lilla sida i cyberspace, ni gör min dag! En blomma, och en stor kram till alla och envar!

hemma 004 hemma 004

Har fått en förfrågan om hur man målar möbler. Jag är absolut ingen expert inom detta område, men roligt är det och det förnyar ett hem utan att det kostar skjortan. Jag går lös med både pensel och sprayflaska, beroende på underlag. Det jag skulle rekommendera är att gå till närmaste färgaffär och höra sig för. Det skiljer otroligt, både beroende på underlag och kvalité, och på färg och penslar. Underarbetet är dock viktigt, även om jag slarvar ganska ofta (hm) eftersom det alltid ska gå i en rasande fart, ha ha! Men tveka inte att göra det, svårt, det är det inte! Lycka till!

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

söndag 17 maj 2009

Jag går på moln…

…för jag har gjort super-duper fynd i helgen! Och alla dessa med mycket hög “fyndfaktor”, som Helena brukar skriva. Till att börja med två stycken plåtlampor. De var i nån borstad aluminium men med svart färg i en rasande fart så blev de så här snygga, och priset var (hör å häpna) 15:- för den stora, och 10:- för den lilla. Jag valde den lite blankare sprayfärgen eftersom dagbädden är lite åt det hållet också, måste ju matcha ju! *ler*

DSC00583 DSC00584
   

Sen hittade jag en (i mina ögon) jättehäftig grönbetsad snurrstol, men även den målades i en himalens fart, och vips så blev den så här cool. Och priset för denna (hör å häpna igen) 50:-.

DSC00574_redigerad-1 DSC00577_redigerad-1
   

Och i-och-med alla dessa fynden så blev vardagsrummet äntligen klart! Dagbädden var ju också ett, 750:- på Blocket. IKEA gör den tydligen inte längre i svart, så jag är himla glad! Och sonen är glad för det finns en till säng att hänga i här hemma. Och jag känner mig lugn och tillfreds inombords nu när allt kommit på plats…tills nästa projekt hägrar förstås! Ha ha!

Ha en fortsatt trevlig å mysig söndagskväll!

lördag 16 maj 2009

Uppdatering…

…i värsta röran! Tänk att allt ska bli upp-och-ner när man fixar lite hemma, måste va nåt i luften…eller? Saker överallt, i alla rum, och dessutom huller-om-buller. Ja, ja strunt samma det blir ju bra i slutändan :-)

Liten uppdatering bara (måste pausa en stund så färgen hinner torka) soffa=dagbädd är inköpt, är såååå glad! Och en mycket snabb men effektiv tripp till det svenskaste av alla möbelvaruhus gjorde att jag fick hem lite annat också…bara nödvändiga saker denna gång…faktiskt!

Nej, på´t igen…ingen rast, ingen ro!

Ha en mysig lördag…och ja, självklart återkommer jag när allt är på sin rätta plats…:-)

Klassresan 022 Klassresan 020
Klassresan 023 Klassresan 021

fredag 15 maj 2009

Äntligen...

...så tror jag att lösningen är nära! Har väl aldrig varit med om maken att det tagit så lång tid för mig att få ordning på nåt i inrednings-möblerings-piff-väg, men nån gång ska väl vara den första (och sista). Ska bara trixa lite till med nya "soffan"....såååå spännande *klappar händerna* Jag återkommer så fort det är färdig-piffat!
_________
Ha en förträffligt underbar fredag!

onsdag 13 maj 2009

Trädgårds-swap!

Som tidigare skrivet så är jag ju med i Vita Gåvor, en ”present-bytar-grupp” kan man kalla det. Nu är det dags för årets andra omgång och nu gäller det “Trädgårds-tema”. Jag har ju som bekant inte några gröna fingrar, men för att underlätta för den som ska köpa till mig så kommer här ett litet pot-purri på det gröna växtriket i min närhet :-). Håll tillgodo, hoppas att det kan hjälpa något litet iallafall!

Klassresan 012 Klassresan 014
Klassresan 013 Klassresan 015

Åh, sen har jag ju shoppat lite idag, det stod mitt namn på allihopa! Tyckte att det var dags att byta från tråkiga IKEA-skålar, som har ett antal år på nacken, till dessa sköningar från Ib Laursen. Bonusen blev en kanna (till) det hade jag ju inte räknat med, men kan ju inte låta bli en sån raring :-)

Klassresan 018

Ha en fortsatt trevlig onsdagskväll!

tisdag 12 maj 2009

Tänk att det ska vara så svårt...

...att bestämma sig för två enkla, eller en enkel och en dubbel. Jag resonerar fortfarande om vad som ska hända i mitt vardagsrum! Ska jag ha två fåtöljer, eller en fåtölj och en tvåsitssoffa? Kan inte bestämma mig. Ena dan vill jag ha så, och nästa så, men nu så lutar det åt "så". Ska försöka få klart till helgen, det är nog bäst, tror nämligen att jag håller på att få spader snart ha ha ha!
I övrigt så är det ganska lugnt på inredningsfronten, har liksom kommit av mig. Men lite uteprojekt som också bör bli klara till helgen...mycket ska jag hinna på ett par dagar :-)
_______________
Ha en bra dag!
Kram

fredag 8 maj 2009

Modig morsa...

...har jag aldrig varit när det gäller hög höjd, karuseller, studsmattor, slalom, vattenlek, och massor av annat. Näpp, men nu ska det bli lite ändring på det...minsann! Nån gång ska man väl (försöka) börja, å varför inte just precis idag när chansen gavs. "Klassresa med äventyrsbana på hög höjd", som det så fint hette. Darriga ben har jag alltid haft, när det gäller ovanstående saker, men efter idag kan jag ärligt säga att de faktiskt har blivit lite stadigare! För jädrar va roligt det va! Får jag chansen igen så slänger jag mig i en jättegunga ett antal meter över marknivå igen...å igen...å igen...! Ååååheeejj!! Tjo hooo!! ______________
Tränar som en tok på att få bort nästäppan. Blev nämligen redigt förkyld med feber och nysningar i stor mängd. Tar det därför lite långsamt med Beach -09, men nästa vecka då blir det dubbelt istället :-)
______________
Ha en bra fredagskväll, jag lever på mitt "gung-rus"...tjo jooo!!!
______________
OBS! INGEN FILM, BARA EN "PRINT SCREEN" SOM JAG INTE ORKADE BESKÄRA!

söndag 3 maj 2009

Så var det dags igen!

Tänk att det tar emot, eller det gör det väl inte heller, men segt och drygt. Vet ju att det kommer att vara pest och pina de första dagarna, som vanligt. Det kommer att vara tråkigt, som vanligt. Det kommer att vara värdelöst, som vanligt. Men sen efter en vecka ungefär så går det så bra så, som vanligt. Beach 2009 hägrar, som vanligt! Från och med i morgon så är det skärpning på alla plan som gäller. Inget godis, bara lagom med mat, bara lagom med precis bara lagoma saker. Det enda det ska vara mycket av är vatten, och raska promenader. Åh, vad jag längtar till nästa vecka vid den här tiden, då är jag förmodligen hela jag lagomt anpassad till min försommarplåga! Ha ha!

Amalfi

IM000598

IM000507

IM000276

Ha en fortsatt trevlig söndag!

fredag 1 maj 2009

Jag tror att jag har lärt mig…

…något nytt, nämligen flera bilder som ligger jämte varann!

Bild Bild 009
Bild 009

Bild

Tack snälla Mariana, utan din hjälp har jag nog aldrig kommit på det. För er, som även ni vill “piffa” lite med er blogg, gå in och googla på Windows live Writer; gratisprogram som man kan ladda ner, fullt med tips och trix. Hur kul som helst, bara man har tid :-)

Ha en trevlig fortsättning på första maj…jag ska förbereda mig för 30-årskalas (och lite annat som ska firas)  i morgon…:-)

Må så gott!