onsdag 27 augusti 2008

I still got it!!!

Har just varit med om nåt alldeles, alldeles underbart!!! Ytligt men mycket stärkande för både självkänsla och självförtroende! Känner mig som ny! Livet flyter på, som man brukar säga! Lovely! Gissa vad??? Jag fick visa leg på Systembolaget!!! Ha! De ni!
*big smile*
Är trots allt 34 bast, ju ;-) Där fick han som fällde kommentaren innan sommaren (den om hur jag såg ut, och hur barnens mamma såg ut). Släng dig i väggen sucker! Ja, ja nog om det, tillbaka till verkligheten. Jag åker till Formex i morgon. Trevligt att få shoppa för andras pengar...sånt gillar jag! Hoppas verkligen att det är bra, så man får lite ny höst-inspiration både till hemmet och till butiken. På tal om butiken, så sker det förändringar...??? Ha en mycket trevlig onsdag, det tänker jag att ha. Jag ska fortsätta suga på "tabletten" att han faktiskt trodde att jag var yngre än 25 år!!!

tisdag 26 augusti 2008

Gissa...

...vilken film vi såg på bio igår? Tyckte att den var himla bra faktiskt. Jag har nog varit en form av superhjälte i mitt förra liv, tycker det är coolt med "gadgets" och häftiga bilar, och mc i en jädra fart! Stort plus för att den är riktigt bra gjord, hatar när man ser film och det är div skarvar och sånt. Självklart överdriven, men det ska det vara när det är The Dark Knight det handlar om. Och visst var Jokern himla bra spelad av Mr Ledger, men rollen påminde mig mest om vår egen Ernst-Hugo Järegård...se filmen så förstår ni vad jag menar!
Ha en jättebra tisdag, även om det regnar på er!
Bild: me ;-)

lördag 23 augusti 2008

Ny look!

Som ni ser så har jag trixat lite med utförandet på bloggen. Tänkte att det skulle se lite "proffsigare" ut :-) Alla andra bloggare har ju piffat så fint på sina sidor, och jag vill ju inte vara sämre. Men vad jag önskade att jag hade haft mitt gamla älskade arbetsverktyg Quark Express och Mac att tillgå (gammal grafiker och tidningsbrutta som man är). Så underbart redigeringsprogram, finns inget enklare! Där man klickar - händer det grejor. Där man pekar - händer det grejor. Där man drar - händer det grejor. Nu när man ska bygga ihop nåt och man pekar, eller drar på ett ställe är det nästan så att sakerna i bokhyllan rör sig - inte det minsta till logik. Jag tycker inte om pc-datorer, stöniga det är vad ni är! Men envis som jag är så fixade jag det hela tillslut, även om jag fick ta ett antal bakvägar för att lyckas. Känn dig lurad...dataskrälle mooaaahhhaaaaa!!!!
Ha en alldeles förträffligt bra lördag!!!

fredag 22 augusti 2008

Sommar-s(a)lut!

Officiellt slut på sommaren, och samma kväll hann vi med sommarens första och (kanske) sista grillning! Ja, det är sant. Har faktiskt inte grillat i/på/vid min uteplats på hela sommaren. Det har helt enkelt inte blivit av. Endera har det varit för varmt (kvällssol). Endera regn. Endera slöhet att börja riva fram allt pick och pack. Pinsamt...absolut...hmm. Men det var desto trevligare ikväll. Med god mat och gott sällskap. Tillochmed fyverkerier, och vi snackar inte nåt som var kvar från påsken, eller så. Nej, i vår lilla stad firar man både att sommaren har kommit till Valborg, och att den går sista veckan i augusti (med lite modifikation verkar det som) med rejält fyrverkeri. En Sommarsalut, med livemusik och hela köret. Rätt så häftigt att stå nere vid sjön och titta på allt sprakande, smällande och spelande. Lite vemodigt att sommaren redan är över, men ganska mysigt också. Försökte fånga lite på bild, men eftersom jag är den fotograf jag är så får ni hålla tillgodo med det ruggiga, jag tycker det blir mer sport över det hela som det är nu! Ha ha! Önskar med detta inlägg en trevlig höst till er alla, även om det är tidigt!!!
OBS! Har lite skvaller...men det får ni vänta på. Allt jag kan säga är att hösten förmodligen kommer att kännas (absolut) roligare ;-)
ETT OBS TILL!
Är det nån som vet hur man får bort den gröna plattan under min besöksräknare? Jag får spader snart *fniss* HJÄLP!!!

torsdag 21 augusti 2008

Iittala/Marimekko-tävling!

Måste vara med!!!

Tävla du med, klicka på denna tävlingslänk
Jag håller mina tummar, såna skålar kan man inte få för mycket av!
Nu tänker jag inte skriva nåt mer inlägg idag, jag lovar! *asg*
Sov sött alla....zzzzzzzzzzzzz
Bilder lånade av Designonline

På begäran!

U.S Polo Assn moccamattor! Har funnits i olika storlekar, och i färgerna beige, brun och svart. Tror tyvärr att dom gick ur produktion när USPA blev uppköpta av Hemtex, men det kan ju finnas några kvar i några butiker ;-)
Eftersom det är skinn/mocca så blir det skiftningar i olika svarta nyanser, man ser verkligen att det är en "trasmatta". Häftigt!!! *fniss*
Lätt att dammsuga? Lite muskelträning blir det allt, men det kommer ju som på köpet :-) En så kallad Röllakanmatta är snäppet värre, om jag säger så!
Varsågod Sara!

Vissa plockar svamp...

...jag ska plocka sten! Ja, helt vanliga granitbitar (gråsten även kallad) ska det bli. Lite inspirerad av Ernst ska jag väl erkänna, men tror att det kommer att passa bra. Jag har ju redan ett bokstöd av gatsten. Tur att pappa har sina små ideér till hans egen gård, då kan jag vara med och stjäla lite vid sidan av ;-) Nu blir det inte nåt stort projekt och inte nåt svårt, men lite nytt piff till hösten. Känner att den där boa-in-höst-känslan börjar göra sig påmind igen. Bäst att passa på att utnyttja den då, till max!
Må gott!
Bilden från: sweettouch.se

onsdag 20 augusti 2008

Som vanligt!

Ett par dagar i arbete, sen var allt som vanligt igen! Det tar inte långt tid att komma in i rutinerna igen, inte. Konstigt. Och som vanligt känns det inte som att man haft semester, en långhelg eller nåt liknande. Men det var bra väder och allt det där som hör till, så tänker man efter så har man faktiskt en del semesterminnen att tänka tillbaka på.
Nu kommer iallafall hösten med stormsteg, och mörkret = mycket med levande ljus, me like! Formex-mässa nästa vecka (antal kvadrat med inredning) hoppas att den uppfyller alla mina förväntningar! Alla som varit där säger att det ska vara nåt i hästväg, men danska motsvarigheten Formland är tydligen ännu större och ännu bättre...hoppas man kan komma dit nån gång också då!
Ingen bra uteplatsbild ännu (den som väntar) så ni får hålla tillgodo med en på "lilltoan" så länge. Stora toaletten vill jag inte ens visa, sååå tråkig är den! Så kan det va!
Ha en rolig-mysig-trevlig onsdag!

lördag 16 augusti 2008

Kräftfiske och återträff!

Fredagskvällen bjöd på alldeles underbart väder, tur för det var nämligen kräftfiske på agendan. Mycket mysigt att sitta efter standkanten och njuta av solnedgången i goda vänners lag! Inte så stor kräftfångst så dom fick åka tillbaka i sjön, blir någon annan som får njuta av dom istället.
I dag lördag har vi varit på återträff, med söndagsskolan. Tyvärr var det inte så många gamla "lekkompisar" som kunde komma, men några fick vi se igen efter ett antal år. Nu var det ju söndagsskolan det gällde. Och jag kan efter denna dag ännu en gång säga att tron och tilliten till den allsmäktige fattas mig. Jag kan Fader Vår, är döpt, och hoppas att bli begravd i den kristna kyrkan. Men det stannar där, jag kan inte riktigt förlika mig med tron, bibeln och allt det där. Dömer ingen som tror på sin Herre, på sitt sätt. Så döm inte mig för att jag inte tror. Finns nåt det kanske det gör, men vem och var det låter jag vara osagt.
Ha en trevlig lördagskväll!!

fredag 15 augusti 2008

Lekstuga!

Så var den färdig, med klart godkänt betyg av lilla F! Lite trix att få allt på rätt ställe, det är ju inte stora ytor man möblerar på :-) Håll tillgodo med bilderna som är, hade velat ha vidvinkel att tillgå, men men. Önskade plankorna på väggen i samma färger som gardinen (randig fondvägg alltså), nu fanns redan vissa av blommorna där så jag fick fortsätta på dessa.
Hängstolen är egentligen en hängmatta från Rusta för endast 47:50, med lite sågande och borrande så blev det en hängstol istället. Hittade en gammal del av en bokhylla som fick bli diskbänk, kranen och den nersänkta bunken kommer från loppisen. Möblerna är från IKEA, en present från F:s gudmor. F hade sett till att bordsskivan fått lite konst på sig (div målarfärg), men tyckte att de skulle nog vara finare som vita. Resten av sakerna är köpta på rea, och hittade i förrådet.
Hoppas F får många trevliga fikastunder i sitt nya hus, tyckte mig höra att morgondagens frukost redan var planerad i stugan!
Må så gott!!!

torsdag 14 augusti 2008

Inte alla har sina vinglas...

...i sovrummet, men det har jag! En gammal skänk som mor och far köpte på 70-talet någon gång. Himla bra möbel. Den har säkert har varit målad i alla tänkbara färger, nu återigen vit. Tänkt till servis och glas. Det fanns ett vitrinskåp att sätta på väggen också, men det tror jag åkte på soptippen för ett par år sen. Nu står den i allafall i mitt sovrum. Och eftersom den skulle vara till förvaring av glas och porslin så håller jag väl på det, kan väl inte ha nån betydelse att man har diverse alkohol-kärl vid fotändan varje natt? Eller vad säger Fung Shui om det?
Har även shoppat massor med rosa prylar till lekstugan, byggt en diskbänk, och sytt gardiner. Roligt-roligt-roligt! Tror och hoppas att lilla F kommer bli nöjd. Fast det kan bli raka motsatsen också, man vet aldrig med en som strax är sex år *ler*.
Å till sist en bild på "nya hallen", lite shabby shic var det här!
Må så gott!!!

tisdag 12 augusti 2008

Inredningsuppdrag!!!

Jag har fått ett mycket stort, och mycket ansvarsfullt uppdrag inom inredning. Jag ska hjälpa Frida snart 6 år att fixa lekstugan! Helt underbart! Varför är det så speciellt då? Jo, för att jag kommer ihåg hur stolt jag var när pappa byggt färdigt min (även om tre decennium har trillat förbi), och jag fick den lagom till födelsedagen. För att jag kommer ihåg hur kul det var att "leva livet" i sin alldeles egna stuga. Och för att jag äntligen får chansen att göra nåt ROSA!!! Sååå roligt!!! Här ska det både byggas och målas, shoppas och sys, stylas och piffas...och det blir som sagt ROSA!!! Nu ska jag äntligen få gå lös med kulör, och inte bara svart eller vitt...var det jag som skrev det ;-) ? Det roligaste är nog att det är just ROSA!!! Har man en son, så har man en son så är det bara. Många färger och stilar har han haft i sitt rum, men aldrig ROSA!!! Förbered er på en lekstuga a la glass-bomb, eller kanske är det bara jag som tycker det för att det blir lite ROSA??? Bilder kommer......
Må så gott tills nästa gång...jag går på ROSA moln så länge!!!
Bild från GB Glace.

måndag 11 augusti 2008

Sista semesterdagarna...

...kommer förmodligen att trilla på lika fort, som de föregående,
men vilken semester! Massor av sol, bad, mat, dryck, skratt, tok, vänner och shopping.
Har inte köpt så mycket inredningsprylar som jag trodde, men lite annat smått och gott som kläder och kokböcker, det går ju inte heller av för hackor :-)
Mitt lilla uteprojekt är klart: staket och ny fin däckstol med tillhörande fotpall som fick färgen svart. Har inte fått till någon bra bild ännu, men hoppas på att en ljummen augustikväll gör sig i antågande med mysbelysning och allt.
En stege har fått flytta in i sovrummet, som klädhängare. Sovrummet ser för närvarande ut som en äkta tonårings rum...uppochner! Håller på att måla min skänk vit (var svart). Kommer naturligtvis bild när det är klart, måste bara piffas lite först :-)
Hallen har fått sig ett lite ljusare möblemang, tur att jag har två symaskinsbord, ett vitt och ett svart. Skulle bli alldeles för jobbigt att ändra sig hela tiden annars hmm! Stora burken (på bilden) med silverlock kommer från mysiga butiken Smultrongården.
Sammanfattat så har det varit en mycket bra semester: massor av slöande och lite nödvändiga måsten. Än är ju inte dagarna slut, så jag passar på att njuta lite till. Nu vet ni iallafall att hösten är på "G".......Axelssonskan bloggar igen!!
Må gott!